Jahelná snídaně s jablkem, mrkví a chia semínky

Marie Hloušková, RUTINA.cz

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Jahelná snídaně s jablkem, mrkví a chia semínky

Jáhly jsou levnou a přirozeně bezlepkovou potravinou. Lze z nich uvařit kaše, nákypy, přidávat do polévek a také jsou k dostání jako vločky. Pro dnešní snídaňový koláč jsem využila jahelné vločky a spojila je s kořením, jablkem, mrkví, rozinkami, mletými mandlemi a chia semínky. Vše zapečené dohromady udělá velmi rychlou, levnou snídani z velmi dostupných a lokálních surovin.

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřeji na 180°C

    Vejce rozdělím na bílky a žloutky a bílky vyšlehám v tuhý sníh. Oloupu jablko i mrkev. Jablko nastrouhám nahrubo a mrkev najemno. Mandle rozmixuji s rozinkami v kuchyňském robotu (mixuji asi minutu na konzistenci strouhanky) a smíchám je s kořením, jáhlovými vločkami, chia semínky. Následně přidám nastrouhané jablko, mrkev a žloutky. Jakmile mám vše promíchané, vmíchám tuhý sníh. Těsto naliji a uhladím dohladka v menší nepřilnavé formě na pečení. Vše zakryji oloupaným, na plátky nakrájeným jablkem a posypu skořicí a kakaem.

    Troubu si předehřeji na 180°C

Vejce rozdělím na bílky a žloutky a bílky vyšlehám v tuhý sníh. Oloupu jablko i mrkev. Jablko nastrouhám nahrubo a mrkev najemno. Mandle rozmixuji s rozinkami v kuchyňském robotu (mixuji asi minutu na konzistenci strouhanky) a smíchám je s kořením, jáhlovými vločkami, chia semínky. Následně přidám nastrouhané jablko, mrkev a žloutky. Jakmile mám vše promíchané, vmíchám tuhý sníh. Těsto naliji a uhladím dohladka v menší nepřilnavé formě na pečení. Vše zakryji oloupaným, na plátky nakrájeným jablkem a posypu skořicí a kakaem.
  2. Peču v troubě 25-30 min.

    Snídaňový koláč lze jíst zatepla a nebo vychlazený. Drží krásně spojený a tak může posloužit jako rychlá svačina do ruky.

    Peču v troubě 25-30 min.

Snídaňový koláč lze jíst zatepla a nebo vychlazený. Drží krásně spojený a tak může posloužit jako rychlá svačina do ruky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte