Honí vás mlsná? Pak vyzkoušejte tuto baštu hotovou za pár minut.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
60 g |
60 g |
180 ml |
180 ml |
40 g |
40 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
Na ozdobu | |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Mouku, mléko, vejce, jogurt, pyré, mák, kypřicí prášek a sůl vyšlehejte do hladkého, středně hustého těsta.
-
Kontaktní gril potřete slabou vrstvičkou oleje a nechte rozehřát. Poté vyzkoušejte jeden lívaneček, abyste zjistili, zda má těstíčko požadovanou konzistenci a lívanečky se netrhají. Pokud je vše vpořádku, můžete opékat stejným způsobem i zbytek těsta – stačí cca 2 minuty z každé strany, ale určitě lívanečky hlídejte. (Pokud by se vám těsto zdálo řídké, dosypte trochu mouky, v opačném případě dolijte mléko.)
-
Jakmile lívanečky zezlátnou z obou stran, přendejte na talíř.
-
V mixéru rozmixujte banán s kakaem. Tuto čokoládovou hmotu poté navrstvěte na lívanečky, pokapejte datlovým sirupem dle chuti a dozdobte jahodou. A můžete baštit.
Dobrou chuť.
Makronutrienty
52%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 879 kJ | 2 462 kJ |
Kalorická hodnota | 210 kcal | 589 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,1 g
7,21 g |
56,4 g
20,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,01 SVJ | 5,64 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,1 g
1,32 g |
36,7 g
3,7 g |
Bílkoviny | 5,1 g | 14,3 g |
Sůl | 0,333 g | 0,933 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů