
Máte rádi mléčnou rýži? A co takhle si ji vyrobit doma?
- 30m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
rýže basmati
|
50 g |
voda
|
70 ml |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
150 ml |
med včelí
|
1 lžíce |
máslo
|
1 lžička |
banány
|
0,5 kusu |
Na ozdobu | |
mango
|
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Rýži propláchněte a dejte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Potom přilejte mléko, dejte kousek másla a med dle chuti. Uvařte do měkka.
Když je rýže uvařená, půlku si předěláme do mixéru, přidáme k ní pokrájenou půlku banánu a rozmixujeme.
-
Do sklenice nejprve dáme rýži bez příchutě a na ni navrstvíme banánovou rýži. Posypeme nahrubo nakrájenou hořkou čokoládou (není nutné) a pokladme kousky ovoce, které máme rádi.
Můžete nechat vychladit, ale pokud nevydržíte, teplé je to také dobré. Dobrou chuť.
Makronutrienty
80%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 513 kJ | 1 955 kJ |
Kalorická hodnota | 123 kcal | 467 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,7 g
5,07 g |
86,4 g
19,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,27 SVJ | 8,64 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2 g
0,842 g |
7,62 g
3,21 g |
Bílkoviny | 3,83 g | 14,6 g |
Sůl | 0,079 g | 0,302 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů