Hovězí játra - nejsou tak často k dostání, ale chuťově úžasné a za pár korun.
Děkujeme Táně Liškové za recept, více na: https://l.facebook.com/tankavari.blogerka.cz/
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Játra | |
---|---|
kokosový olej
|
2 lžíce |
játra hovězí
|
600 g |
červená paprika
|
600 g |
cibule
|
2 kusy |
mrkev
|
1 kus |
česnek stroužky
|
4 kusy |
chilli sušené papričky ancho
|
2 g |
skořice mletá
|
1 lžička |
paprika sladká mletá
|
1 lžička |
kořenicí směs kari, jemné
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
V pánvi rozpálíme kokosový olej a osmahneme na něm postupně mrkev, cibuli a česnek. Pak přihodíme kostky masa, kari koření a skořici a na prudkém ohni restujeme. Teprve nakonec přidáme mletou papriku (dlouhým restováním hořkne) a rozdrobené chilli papričky a podlijeme trochou vody. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit.
-
A můžeme si připravit další papriku - tentokrát je ale řeč o zelenině, která zde představuje přílohu. Papriku přidáme do hrnce asi po 20 minutách dušení masa a povaříme. Jak dlouho? Tak akorát ???? Musí být měkká a sladká, ale ne rozvařená a kašovitá. V mém případě to bylo 10 minut.
Makronutrienty
32%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 353 kJ | 1 328 kJ |
Kalorická hodnota | 84,3 kcal | 317 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,72 g
0,887 g |
21,5 g
3,34 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,572 SVJ | 2,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,03 g
1,68 g |
11,4 g
6,33 g |
Bílkoviny | 8,91 g | 33,5 g |
Sůl | 0,158 g | 0,593 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů