Dýňový cheesecake

Barča Havlová

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Dýňový cheesecake

A u dýně zůstaneme i s nedělním dezertem. Kolegyně v práci měla narozeniny a já jsem chtěla upéct něco zajímavého.. Tak vyhrál dýňový cheesecake. Pokaždé peču vločkový korpus, ale zkusila jsem tentokrát sušenkový a musím říct, že ani to není špatné!

Postup přípravy

  1. Ovesné sušenky si nadrtíme, přidáme rozpuštěný olej a mandlové máslo. Těsto natlačíme do formy, kterou si vyložíme pečícím papírem a dáme na 10 minut do trouby předehřáté na 180°.

  2. Mezi tím si připravíme krém. Uvařenou dýni rozmixujeme, přidáme tvaroh, vajíčka, zamícháme a začneme ladit konzistenci. Přidáme protein a mouku. Pokud se vám těsto bude zdát moc tekuté, dejte mouky více. Dále pak jen skořici, perníkový prášek a vanilkový extrakt. Já jsem přidala nakonec ještě asi 60g třtinového cukru.

  3. Krém natřeme na lehce zchladlý korpus a dáme do trouby na asi 30 minut.

  4. Po upečení polijeme čokoládou a ozdobíme kokosem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte