Čirokovo-maková roláda - korpus bez lepku i mléka, náplň už je na Vás
Účastní se soutěže: Spolu u stolu
Pro večerní dospěláckou návštěvu - Úžasná, rychlá, pikantní méně sladká, díky čiroku a máku i méně škrobnatá
Zdroj: Radčiny kuchařky bez lepku se spoustou rad a receptů bez mléka a vajec
- 30m
- 10 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
40 g |
40 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
10 g |
10 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Troubu vyhřejeme na 170°C. Plech vyložíme jedním peč. papírem. Mouky smícháme zvlášť v misce s kypřícím práškem. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Druhý pečící papír podložíme utěrkou a navrch ho celý slabě pocukrujeme moučkovým cukrem.
-
Ze žloutků, třtinového cukru, citrónové kůry vyšleháme světle žlutou pěnu, přidáme olej, prošleháme. Přidáme promíchané mouky s kypřidlem a opět zašleháme. Nakonec vmícháme opatrně ušlehaný sníh . Těsto rozetřeme na plech s peč. papírem do obdélníku cca 30 x 20 cm.
-
Plát těsta pečeme v troubě cca 9 minut. Po upečení ho překlopíme na druhý pečící papír s cukrem a z delší strany smotáme pomocí utěrky do "šneku". Necháme vychladnout. Po vychladnutí opatrně rozrolujeme a potřeme pikantní marmeládou a ušlehanou rostlinnou či kravskou smetanou se ztužovačem nebo tvarohovým krémem (250 g tvarohu v kostce, 80 g cukru, 2 vanilkové cukry, trochu BIO citrónové kůry + 250 g ušlehané smetany).
Makronutrienty
41%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 868 kJ | 631 kJ |
Kalorická hodnota | 446 kcal | 151 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
29,5 g
13,7 g |
9,96 g
4,62 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,95 SVJ | 0,996 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
34,3 g
2,98 g |
11,6 g
1,01 g |
Bílkoviny | 8,78 g | 2,97 g |
Sůl | 0,439 g | 0,148 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů