Čirokovo-maková roláda - korpus bez lepku i mléka, náplň už je na Vás

Radka

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Čirokovo-maková roláda - korpus bez lepku i mléka, náplň už je na Vás

Pro večerní dospěláckou návštěvu - Úžasná, rychlá, pikantní méně sladká, díky čiroku a máku i méně škrobnatá

Zdroj: Radčiny kuchařky bez lepku se spoustou rad a receptů bez mléka a vajec

Postup přípravy

  1. Troubu vyhřejeme na 170°C. Plech vyložíme jedním peč. papírem. Mouky smícháme zvlášť v misce s kypřícím práškem. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Druhý pečící papír podložíme utěrkou a navrch ho celý slabě pocukrujeme moučkovým cukrem.

  2. Ze žloutků, třtinového cukru, citrónové kůry vyšleháme světle žlutou pěnu, přidáme olej, prošleháme. Přidáme promíchané mouky s kypřidlem a opět zašleháme. Nakonec vmícháme opatrně ušlehaný sníh . Těsto rozetřeme na plech s peč. papírem do obdélníku cca 30 x 20 cm.

  3. Plát těsta pečeme v troubě cca 9 minut. Po upečení ho překlopíme na druhý pečící papír s cukrem a z delší strany smotáme pomocí utěrky do "šneku". Necháme vychladnout. Po vychladnutí opatrně rozrolujeme a potřeme pikantní marmeládou a ušlehanou rostlinnou či kravskou smetanou se ztužovačem nebo tvarohovým krémem (250 g tvarohu v kostce, 80 g cukru, 2 vanilkové cukry, trochu BIO citrónové kůry + 250 g ušlehané smetany).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte