
Tak zase něco trochu zdravějšího - perník se švestkami.
- 40m
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
bílý jogurt
|
280 g |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
150 ml |
vajíčka
|
2 kusy |
mrkev
|
100 g |
slunečnicový olej
|
75 ml |
med včelí
|
120 g |
hladká mouka špaldová celozrnná
|
350 g |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
sůl
|
1 špetka |
kakaový prášek, holandské kakao
|
20 g |
Navrch | |
švestky
|
200 g |
hrušky
|
3 kusy |
Postup přípravy
-
Vejce, sůl a med chvíli šlehejte, poté přišlehejte jogurt, mléko a olej. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a kakaem a přidejte ke šlehanému základu. Nakonec přimíchejte najemno nastrouhanou mrkev. Těsto vlijte na plech s pečicím papírem a poklaďte půlkami švestek a kousky hrušek. Pečte na 180 °C cca 30 minut.
-
PS: Já dala švestek docela málo a je to škoda, klidně poklaďte hustěji. Dobrou chuť.
Makronutrienty
64%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 874 kJ | 804 kJ |
Kalorická hodnota | 209 kcal | 192 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26,6 g
3,81 g |
24,5 g
3,51 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,66 SVJ | 2,45 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,2 g
1,24 g |
9,35 g
1,14 g |
Bílkoviny | 4,99 g | 4,59 g |
Sůl | 0,448 g | 0,412 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů