Dvoubarevná bábovka z jablek a ovesných vloček

Daniela

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Dvoubarevná bábovka z jablek a ovesných vloček

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky rozmixujeme v mixéru na jemno a vsypeme do mísy. Jablka zbavíme slupky, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme v mixéru na pyré a přidáme do mísy k vločkám.

  2. Bílky a žloutky oddělíme - z bílků ušleháme sníh. K ovesným vločkám s jablky přidáme žloutky, rozpuštěné kokosové máslo (olej), jogurt, stévii a jedlou sodu. Vše pořádně promícháme, vmícháme ušlehaný sníh z bílků a podle konzistence přidáme ještě kefír - těsto by mělo být trochu hutnější, ale ne tuhé jak kámen.

  3. Polovinu těsta si oddělíme do jiné mísy a přidáme k němu kakao.

  4. Do silikonové formy (nebo formy vymazané kokosovým olejem a vysypané ovesnými vločkami) střídavě naléváme světlé a tmavé těsto. Šup s tím do trouby na 180 stupňů a za 40 minut je hotovo.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte