- 30m
- 16 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
jablka
|
3 kusy |
vločky ovesné
|
360 g |
soda jedlá
|
10 g |
kokosový olej
|
2 lžíce |
bílý jogurt řeckého typu
|
140 g |
extrakt ze stévie
|
30 g |
vejce slepičí střední, m
|
3 kusy |
kefírové mléko
|
300 ml |
kakaový prášek, holandské kakao
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Ovesné vločky rozmixujeme v mixéru na jemno a vsypeme do mísy. Jablka zbavíme slupky, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme v mixéru na pyré a přidáme do mísy k vločkám.
-
Bílky a žloutky oddělíme - z bílků ušleháme sníh. K ovesným vločkám s jablky přidáme žloutky, rozpuštěné kokosové máslo (olej), jogurt, stévii a jedlou sodu. Vše pořádně promícháme, vmícháme ušlehaný sníh z bílků a podle konzistence přidáme ještě kefír - těsto by mělo být trochu hutnější, ale ne tuhé jak kámen.
-
Polovinu těsta si oddělíme do jiné mísy a přidáme k němu kakao.
-
Do silikonové formy (nebo formy vymazané kokosovým olejem a vysypané ovesnými vločkami) střídavě naléváme světlé a tmavé těsto. Šup s tím do trouby na 180 stupňů a za 40 minut je hotovo.
Makronutrienty
68%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 586 kJ | 555 kJ |
Kalorická hodnota | 140 kcal | 133 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,5 g
2,13 g |
21,3 g
2,02 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,25 SVJ | 2,13 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,63 g
2,08 g |
4,39 g
1,97 g |
Bílkoviny | 5,71 g | 5,42 g |
Sůl | 0,812 g | 0,769 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů