Tento lowcarb (nízkosacharidový) kolač je výborný s rajčinovo cibuľovými šalátom a s bazalkou.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
cuketa
|
1 kus |
sůl
|
1 špetka |
vepřové sádlo
|
1 lžička |
paprika kapie
|
1 kus |
slanina anglická
|
100 g |
Navrch | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
200 ml |
vajíčka
|
2 kusy |
mozzarella
|
1 kus |
rajčata
|
4 kusy |
cibule
|
1 kus |
bazalka čerstvá
|
1 hrst |
Postup přípravy
-
1 cuketu si očistim a nastrùham (ako na uhorkový šalat, vnútro cukety vydlabem) trošku nasolim, premiešam a nechám nech cuketa pusti vodu. Po pòl hodinke cuketu ešte dobre vyžmýkam z prebytočnej vody, vložím priamo do vymastenèho pekáča, pridám na kocky pokrájanú 1 čerstvù kápiu a na kocky pokrájanú slaninu zamiešam a dám piecť do rùry na 220° 20 minùt.
-
V sladkej smotane 33% 200ml si rozšľahám 2 celé vajíčka, pridám postrúhaný syr mozarela(tak 2-3hrste) a vlejem na koláč, prepnem na 250°a dopekám ešte tak 5-7minùt.Kolač je výborný s rajčinovo cibuľovými šalátom a s bazalkou.
Makronutrienty
17%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 524 kJ | 3 510 kJ |
Kalorická hodnota | 125 kcal | 839 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,23 g
1,53 g |
21,6 g
10,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,323 SVJ | 2,16 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,7 g
5,85 g |
71,7 g
39,1 g |
Bílkoviny | 4,9 g | 32,8 g |
Sůl | 0,327 g | 2,19 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů