Celerové hranolky, kuřecí maso plněné špenátem a vejcem, omáčka - LC

Low_carb_s_andie

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Celerové hranolky, kuřecí maso plněné špenátem a vejcem, omáčka - LC

Kuřecí maso plněné špenátem a vejcem, celerové hranolky s kurkumou a kari, k tomu smetanovo-sýrová omáčka :)

low_carb_s_andie

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa si rozřízneme na motýlka, naklepeme a okořeníme dle chuti. Vložíme špenát, který jsme si klasicky uvařili a vejce natvrdo. Zavineme a spojíme párátkem. Orestujeme na sádle ze všech stran, přendáme do pekáčku i s tukem, podlijeme vodou a pečeme na 170°C.

  2. Celer si očistíme a nakrájíme na hranolky. Uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Potom přidáme kurkumu, kari, libeček, promícháme a pečeme na pečícím papíře na 170°C.

  3. Do menšího hrnce si dáme půl kelímku smetany ke šlehání, osolíme, opepříme, přidáme čtvrt lžičky hořčice a trošku sušeného česneku. Dneska jsem dělala trošku jinak a přidala jsem celou kostku Paloučku a ke konci ještě trošku medvědího česneku.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte