Zlaté kurkumové mléko

Jídelní plán

Zlaté kurkumové mléko

V zimě si tímto lahodným nápojem nahrazujeme tzv. "neprůstřelnou kávu". Zlaté mléko Vás překvapí svou příjemnou chutí, navíc použité ingredience mají mnoho pozitivních účinků na Vaše zdraví. Tento tradiční ajurvédský nápoj s antioxidačními, protizánětlivými, protirakovinnými účinky je pro Vaše zdraví úplný poklad, navíc podpoří Váš spánek a hezky Vás zahřeje.

Postup přípravy

  1. Pokud si chcete dávat zlaté mléko opakovaně, připravte si nejprve kurkumovou pastu. Vložte do hrnce kurkumu, vodu a pepř, dobře promíchejte, vařte na mírném plameni cca 5 minut - směs hezky zhoustne a kurkuma ztratí varem svoji ostrou nahořklou chuť.

    Směs nalijte do sklenice s víčkem, nechte zchladnout a dejte do lednice pro další použití.

  2. Kurkumové mléko - v hrnci smíchejte mléko, smetanu a 1/2 lžičky kurkumové pasty a vše za stálého míchání přiveďte k varu. Já osobně si dávám kurkumové pasty do mléka víc - záleží na Vás. Mléko můžete také osladit medem nebo v případě LC stravování špetkou erythrytolu. Pokud si budete chtít nejprve připravit 1 šálek zlatého mléka na ochutnání, uvařte kurkumovou pastu jen z několika lžic vody, 1 čajové lžičky kurkumy a špetky pepře, což je na 1 šálek postačující.

  3. Do zlatého mléka lze přidat i další koření - kardamon, zázvor, skořici či hřebíček. Získáte tak pokaždé jinou chuťovou variaci. :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte