
Tak trochu jiná, lowcarb "školní jídelna" :)
Krásný den a sledujte mě klidně i na mém IG:
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZGUzMzM3NWJiOQ==
- 30m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zeloto | |
---|---|
hlávkové bílé zelí
|
1 hlávka |
fazolové lusky mražené
|
100 g |
špenát, čerstvé listy
|
2 hrsti |
kuřecí maso pečené nebo grilované
|
100 g |
máslo čerstvé
|
2 lžíce |
paprika sladká mletá
|
1 lžička |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
Postup přípravy
-
Zelí si rozmixujeme (nastrouháme) na malé kousky. Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přidáme zelí, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka. Na druhé pánvi si na másle orestujeme žampiony, přidáme fazolky, špenát a ochutíme solí a pepřem. Přidáme maso, vše spolu provaříme, přidáme do měkkého zelí, zasypeme červenou paprikou (špetkou chilli) a pořádně promícháme.
Makronutrienty
56%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 158 kJ | 3 584 kJ |
Kalorická hodnota | 37,8 kcal | 857 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,16 g
0,28 g |
117 g
6,33 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,516 SVJ | 11,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,38 g
0,527 g |
31,1 g
11,9 g |
Bílkoviny | 2,69 g | 60,8 g |
Sůl | 0,277 g | 6,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů