Zelňačka

To je Bašta

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Zelňačka

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte na hrubo a na sádle jí nechte zesklovatět.

    Na ní zarestujte klobásu nakrájenou na kostky.

    Přidejte brambory nakrájené na kostičky.

    Přisypte papriku a chilli, Nové koření, pepř, bobkový list a osolte.

    Zalijte vývarem jen tak, aby byly brambory ponořené.

    Vařte tak dlouho, aby byly brambory téměř hotové.

  2. Teprve potom předejte zelí s troškou nálevu (podle chuti) a je-li potřeba, tak přilijte vývar.

    Pokud byste zelí s bramborami vařili od začátku, tak se brambory neuvaří do měkka a budou pořád tvrdé.

    Přidejte nastrouhaný česnek a krátce povařte.

    Nakonec vyjměte bobkové listy a kuličky koření a podle potřeby dochuťte solí.

    Pokud máte raději polévku ještě hustší, můžete jí zahustit tak, jak jste zvyklí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte