![Zapečený karfiol s uzeným kuřetem](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/7609/LZLBBYN34U/recipes.view.hero/244281066_4874213699273774_4622179702943606402_n.jpg)
Zdravý lowcarb oběd, plný vitamínů a bílkovin.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za báječný recept :)
- 1h:20m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
400 g |
400 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
6 kusů |
6 kusů |
200 ml |
200 ml |
150 g |
150 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
Na ozdobu | |
10 g |
10 g |
domácí Moddy Waters 12 kusů |
12 kusů |
Postup přípravy
-
Nejprve jsem v pekáčku dal péct uzená křídla s cibuli na čtvrtky. Pekl jsem na ghí na 180 °C cca 1/2 hodiny. 20 minut jsem vařil v parním hrnci rozdělený květák.
-
Křídla jsem rozebral, maso smíchal zpátky s cibulí a uvařeným květákem, osoleným a opepřeným. Pekl jsem na 180 °C dalších 30 minut.
-
Vyšlehal 3 vejce a 100 ml smetany a zalil po celé ploše a dál zapékal a po dalších 15 minutách posypal nastrouhanou goudou a přes sýr přelil zase dalšími vyšlehanými vejci se smetanou. Zapékal jsem do zezlátnutí vrchu.
-
Pekáč jsem použil skleněný vyšší, rozměry 25x35 cm. Rajčata jsou moje ze zahrádky, ještě stále sklízím. Dužina je zelená, velmi chutná a sladká.
Makronutrienty
27%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 322 kJ | 2 175 kJ |
Kalorická hodnota | 77 kcal | 520 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,62 g
1,77 g |
24,4 g
11,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,362 SVJ | 2,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,41 g
2,58 g |
29,7 g
17,4 g |
Bílkoviny | 5,26 g | 35,5 g |
Sůl | 0,287 g | 1,94 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů