Zapečené lilky plněné masem a houbami

Jídelní plán

Zapečené lilky plněné masem a houbami

Když přijde na podzim houbová nadílka, je třeba se k tomu postavit čelem... Pardon.... lilkem:)

Postup přípravy

  1. Lilky rozkrojíme a vydlabeme vnitřky tak, aby z nich vznikly lodičky. Dáme péct doměkka na 180°C na cca 45 minut, podle velikosti lilku.

  2. Vnitřky lilku pokrájíme na kostičky.

    Cibulku, česnek a anglickou slaninu nakrájíme na kostky. Osmahneme. Přidáme pokrájené maso na kostičky a také osmahneme. Dáme bokem na talířek. Na tuku osmahneme kmín, přidáme nakrájené lilky, houby a lžičku sojové omáčky. Dusíme cca 10 minut.

    Vše promícháme a prohřejeme.

  3. Upečené lilky naplníme masovou směsí, posypeme mozzarellou a dáme zapéct.

    Zdobíme bylinkami - dobrá je například právě čerstvá petrželka nebo čerstvé chilli.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte