Efektní a dobré lowcarb jídlo od Věry Husákové, děkujeme :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Závitky | |
|---|---|
|
300 g |
300 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
100 g |
100 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
200 g |
200 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
200 ml |
200 ml |
Postup přípravy
-
Na sádle nechám vyškvařit slaninu, přidám cibuli a osmažím jí, odeberu lžíci směsi do jiného kastrůlku, přidám kysané zelí a společně chvíli restuji, pak nechám vychladnout.
-
Maso naklepu, osolím, opepřím a potřu rozmačkaným česnekem, přidám zelí a zamotám závitek. Ze všech stran opeču v kastrůlku s cibulí a slaninou, zarestuji papriku a zaliji vývarem nebo vodou, aby bylo maso téměř ponořené. Maso dusím zhruba 3/4 hodiny, vyndám ho a omáčku rozmixuji, je-li třeba tak dochutím solí a pepřem.
Makronutrienty
12%
30%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 618 kJ | 3 024 kJ |
| Kalorická hodnota | 148 kcal | 723 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,61 g
2,06 g |
12,8 g
10,1 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,261 SVJ | 1,28 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,7 g
4,65 g |
62,2 g
22,7 g |
| Bílkoviny | 6,52 g | 31,9 g |
| Sůl | 0,69 g | 3,38 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














