Výborná italská krémová cuketová polévka

Jídelní plán

Výborná italská krémová cuketová polévka

Tuhle polévku jsme ochutnali kdysi v Itálii. Je výborná a tak si našla cestu do našeho stálého kuchařského repertoáru. Určitě vyzkoušejte:)

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na kousky a zpěníme na másle. Přidáme na kostičky nakrájenou cibulku a na jemno nakrájený česnek. Orestujeme do růžova. Přidáme na kostky nakrájené rajče, tymián a část petrželky. Zbytek necháme na drobení. Osolíme a opepříme. Ještě společně orestujeme, až se vypaří šťáva z rajčat.

    Slaninu nakrájíme na kousky a zpěníme na másle. Přidáme na kostičky nakrájenou cibulku a na jemno nakrájený česnek. Orestujeme do růžova. Přidáme na kostky nakrájené rajče, tymián a část petrželky.  Zbytek necháme na drobení. Osolíme a opepříme. Ještě společně orestujeme, až se vypaří šťáva z rajčat.
    Slaninu nakrájíme na kousky a zpěníme na másle. Přidáme na kostičky nakrájenou cibulku a na jemno nakrájený česnek. Orestujeme do růžova. Přidáme na kostky nakrájené rajče, tymián a část petrželky.  Zbytek necháme na drobení. Osolíme a opepříme. Ještě společně orestujeme, až se vypaří šťáva z rajčat.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou cuketu. Pokud je starší, je ji třeba oloupat a vybrat semena. Zalijeme šlehačkou a vodou. Zařeme pokličkou a necháme vařit do měkka.

  3. Tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Můžeme zdobit zakysanou smetanou, jogurtem a bylinkami.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte