Vegan lehký sýr česneko-bylinkový

Lenka Maříková

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Vegan lehký sýr česneko-bylinkový

Na přípravu jednoduchý, ale aby byl opravdu dobrý, připravme se na to, že celý proces trvá pár dní.

Postup přípravy

  1. Kešu utopíme v misce s vodou a umístíme do lednice nejméně 1/2 dne, ale klidně i na 2 dny, aby se pořádně nacucal. Pokud tedy nemáme tu trpělivost, můžeme ho namočit do horké vody a použít za 6 hodin, ale není to ono.

  2. Pak kešu osušíme a rozmělníme spolu s ostatními ingrediencemi za použití veškeré možné techniky. Je důležité dosáhnout opravdu co nejvíce krémové konzistence. V tuto chvíli můžeme i ochutnat a přidat buď česnek, droždí, nebo citrón, jak nám to vyhovuje.

  3. Vytvarujeme do podoby disku a zabalíme do papíru. No a pak opět umístíme do lednice tak na 6-10 hodin, kdy se hmota sama začne od papíru odlepovat. Před podáváním posypeme čerstvým posekaným koprem. Kdo nemá rád kopr, použije svoji oblíbenou zelenou kytku :P. V lednici vydrží sýr asi 5 dní (u nás ne :D ).Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte