- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
600 g |
600 g |
250 g |
250 g |
150 g |
150 g |
4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
rostlinná alternativa majonézy, sojanéza 100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Brambory a mrkev uvaříme den předem ve slupce (zeleninu můžeme vařit i v páře pro zachování barvy a chuti cca 15–20 minut dle velikosti). Druhý den vychladlou zeleninu oloupeme a nakrájíme na stejné kostičky. V páře si uvaříme hrášek. Okurky a cibulku nakrájíme najemno. Smícháme brambory, mrkev, hrášek, okurky a cibuli, dochutíme solí, černou solí, pepřem, přidáme hořčici a domácí majonézu. Opatrně salát promícháme a necháme den odležet.
Makronutrienty
82%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 268 kJ | 1 042 kJ |
Kalorická hodnota | 64,2 kcal | 249 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,9 g
2,75 g |
50,1 g
10,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,29 SVJ | 5,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,314 g
0,148 g |
1,22 g
0,573 g |
Bílkoviny | 2,44 g | 9,46 g |
Sůl | 0,692 g | 2,68 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů