- 5m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
rukola
|
30 g |
sušená rajčata v oleji
|
50 g |
sýr parmazánového typu
|
20 g |
olivový olej panenský
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
česnek stroužky
|
1 stroužek |
bazalka čerstvá
|
20 g |
Chléb | |
---|---|
chléb žitný
|
80 g |
Postup přípravy
-
Smícháme si rukolu, sýr, sušené rajčata, kápneme trochu olivového oleje, přidáme sůl a pepř. Salát promícháme.
-
Připravíme si směs na žitný chleba. Do hrníčku dáme olivový olej, česnek a bazalku. Promícháme a směsí potřeme žitné chleby. Můžeme ještě posypat sýrem. Dáme na pár minut zapéct do trouby.
-
Teď už jen salát posypeme mandlemi a můžeme podávat.
Dobrou chuť
Makronutrienty
52%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 072 kJ | 2 295 kJ |
Kalorická hodnota | 256 kcal | 549 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,2 g
2,83 g |
54 g
6,05 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,52 SVJ | 5,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,5 g
3,06 g |
33,2 g
6,54 g |
Bílkoviny | 7,92 g | 17 g |
Sůl | 0,874 g | 1,87 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů