Tvarohový chléb

Julie Zákostelecká - Paleozdravě

Tvarohový chléb

Low carb chléb je osvědčený recept na nízkosacharidovou alternativu pečiva.

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 160 °C. Vajíčka vyšleháme do pěny s octem. Přidáme tvaroh a pečlivě promícháme, aby byla směs co nejhladší a ideálně bez hrudek tvarohu. Poté smícháme suché ingredience a přidáme k mokré směsi. Pokud je těsto moc tuhé, že s ním nejde pracovat, přidáme trošičku vody. Mokrými dlaněmi vytvarujeme bochník a dáme jej na plech vyložený pečícím papírem. Bochník necháme asi 15 minut odpočinout. Pak nahoře uděláme pár zářezů a dáme péct. Pečeme zhruba 70 minut na 160°, pak zvýšíme teplotu na 180° a pečeme dalších 15 minut. Po vytažení z trouby necháme na mřížce vychladnout, aby chléb mohl i zespodu dýchat a nezapařil se.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte