Výborné lowcarb pečivo k snídani, či pohoštění k vínu.
Děkujeme Daniele Sedláčkové za recept :)
- 20m
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
125 g |
125 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
mouka mandlová z mandlových jader 200 g |
200 g |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
| Navrch | |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Udělat těsto, dát na hodinu do lednice, pak vytvarovat tyčinky, potřít vejcem, posypat podle chuti sůl, mák, kmín... Já mám tentokráte sezamové semínko. Péct na 180°C do zlatova.
Makronutrienty
16%
29%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 679 kJ | 256 kJ |
| Kalorická hodnota | 401 kcal | 61,2 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
9,88 g
2,07 g |
1,51 g
0,316 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,988 SVJ | 0,151 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
33,8 g
6,94 g |
5,16 g
1,06 g |
| Bílkoviny | 17,8 g | 2,71 g |
| Sůl | 1,68 g | 0,255 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














