Luxusní lowcarb jídlo...
Další recepty hledej zde:
@hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 10m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Tuňák | |
|---|---|
|
200 g |
200 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
1 špetka |
1 špetka |
| Chřest | |
|
8 kusů |
8 kusů |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Holandská omáčka | |
|
75 g |
75 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Steak osolíme, opepříme a na lžičce másla opečeme zprudka dozlatova.
-
Chřest uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 3-4 minuty).
-
Žloutek osolíme, opepříme, přidáme vodu, citrón a rozkvedláme. Poté pomalu přiléváme rozpuštěné máslo a šleháme.
Makronutrienty
5%
38%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 847 kJ | 4 072 kJ |
| Kalorická hodnota | 202 kcal | 973 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
1,59 g
0,661 g |
7,66 g
3,18 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,159 SVJ | 0,766 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,2 g
9,53 g |
82,6 g
45,8 g |
| Bílkoviny | 11,4 g | 54,8 g |
| Sůl | 2,2 g | 10,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













