Moc dobrý lowcarb oběd, do teplých dní jako dělaný.
Pomalé i rychlé vaření najdete na jednom místě ↙️
https://www.instagram.com/p/CdiON7yrcYL/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 10h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřová plec bez kosti
|
1 250 g |
rajčata v plechovce
|
2 kusy |
česnek stroužky
|
3 kusy |
xylitol
|
2 lžíce |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
0,5 lžičky |
Dip | |
bílý jogurt řeckého typu
|
140 g |
majonéza
|
1 lžíce |
bylinky čerstvé směs
|
1 hrst |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Cuketa | |
cuketa
|
1 kus |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžička |
sůl
|
2 špetky |
Postup přípravy
-
Vše krom masa dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Maso očistíme, ponoříme do marinády a necháme několik hodin v lednici. Pak přendáme do pomalého hrnce (Salante Cuco) a pomalíme 5 hodin.
-
Pak maso vyndáme, roztrháme a ještě prolijeme vzniklou rajčatovou omáčkou, aby bylo pořádně šťavnaté.
-
Cuketu si osmahneme na másle z obou stran, osolíme a opepříme. Necháme vychladnout a pak promazáváme cuketu bylinkovým dipem.
Makronutrienty
13%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 642 kJ | 2 463 kJ |
Kalorická hodnota | 153 kcal | 589 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,43 g
1,21 g |
13,2 g
4,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,343 SVJ | 1,32 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,3 g
2,96 g |
43,3 g
11,4 g |
Bílkoviny | 10,8 g | 41,3 g |
Sůl | 0,511 g | 1,96 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů