Těstoviny s kedlubnovou omáčkou a krůtími placičkami (od 1 roku)

Máma v kuchyni

Těstoviny s kedlubnovou omáčkou a krůtími placičkami (od 1 roku)

Že jste netušili, že se dá udělat z kedlubny chutná omáčka? Já taky ne! Všichni kdož jsme nevěřili, slavíme teď takový #MalýSvátek, protože je tomu skutečně tak :)

Postup přípravy

  1. V pánvi rozpalte potřebné množství oleje a dejte na něj opékat nakrájenou cibuli. S pravidelnými jemnými tvary se trápit nemusíte, neboť omáčku budeme na závěr stejně mixovat. Až začne cibule zlátnout, přidejte i na opravdu drobné kostičky nakrájenou kedlubnu a dotáhněte dozlatova. Poté podlijte mlékem, přihoďte snítku rozmarýnu nebo jiné oblíbené bylinky, přidejte taky sýr, stáhněte plamen a duste do změknutí (ideálně pod poklicí). Trvat by to mělo přibližně čtvrt hodinky.

  2. Až bude kedlubna hotová, odstavte, vyjměte bylinku, osolte, opepřete a rozmixujte na hladkou omáčku.

  3. Mleté krůtí maso smíchejte s najemno nakrájenou cibulí a česnekem, přidejte vejce, hořčici, osolte a zahustěte troškou strouhanky. Upatlejte penízky, které můžete smažit na malé vrstvě oleje, a nebo i zdravěji upéct v troubě (jen si dejte pozor na délku pečení, abyste maso nevysušili).

  4. Hotovou omáčku smíchejte s těstovinami a podávejte s masovými placičkami.

  5. Dětská specifika:

    Mléko je vhodné do pokrmů po tepelné úpravě od jednoho roku.

    Taktéž sýr je vhodný od 1 roku. Myslete také na to, že tento typ je hodně slaný, nepřesolte tedy celý pokrm.

    Pozor na horší stravitelnost a nadýmavost cibule a česneku - nejdříve vyzkoušejte v malém množství, jak je vaše dítě snáší.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte