Mirka Litvanová uvařila luxusní, nízkosacharidový a low carb segedínský guláš. Jako přílohu si k němu můžete dát nízkosacharidový houskový Karlovarský knedlík: http://www.jidelniplan.cz/recepty/karlovarsky-knedlik-lc
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Segedín | |
---|---|
vepřové maso
|
500 g |
kysané bílé zelí
|
500 g |
vývar masový domácí
|
500 g |
paprika sladká mletá
|
2 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
200 g |
vepřové sádlo
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžíce |
cibule
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Na sádle osmahneme cibuli, zasypeme paprikou, přidáme na kostky nakrájené maso. Orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme pokrájené zelí a dusíme doměkka.
-
Přidáme šlehačku a společně provaříme, dochutíme.
Makronutrienty
12%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 503 kJ | 2 279 kJ |
Kalorická hodnota | 120 kcal | 545 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,11 g
2,29 g |
9,54 g
10,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,211 SVJ | 0,954 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,2 g
4,46 g |
46,4 g
20,2 g |
Bílkoviny | 5,65 g | 25,6 g |
Sůl | 1,06 g | 4,78 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů