Pórková polévka s květákem

Jídelní plán

Pórková polévka s květákem

Výborná, výborná, výborná, hedvábná polévka......

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka ve vodě se lžící jablečného octa.

  2. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Pórek podélně rozřízneme, omyjeme a pokrájíme a kousky.

  3. Česnek a pórek osmahneme na sádle, zalijeme vývarem. Přilijeme smetanu, přidáme sůl a muškátový oříšek. Vaříme doměkka.

  4. Jakmile je všechna zelenina uvařená, přidáme uvařený květák k pórkové směsi a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému.

    Pokud chceme podávat jako slavnostní jídlo, zdobila bych kopečkem slané šlehačky a nasekanými oříšky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte