Polévka z pečených paprik, fenyklu a canelloni fazolí

Jídelní plán

Polévka z pečených paprik, fenyklu a canelloni fazolí

Jednoduchá a rychlá zeleninová krémová polévka plná nečekaných chutí.

Postup přípravy

  1. Rozehřejte troubu na 200°C. Papriky rozkrojte, očistěte a pečte v troubě, dokud nebudou měkké a opečené. Nechte zchladnout a oloupejte.

    Cibuli a česnek nakrájejte na jemno. Zeleninu nakrájejte na větší kousky. Cibuli v hoďte do velkého hrnce pomalu osmahněte. Přidejte česnek, fenykl a mrkev. Míchejte, dokud mrkev nezačne měknout, asi 10 minut. Přidejte rajský protlak a společně zarestujte.

    Přidejte balzamikový ocet, upečenou červenou papriku, fazole, vývar a sůli. Vařte, dokud nebude zelenina měkká - 15 až 20 minut.

    Poté vymixujte v mixéru nebo tyčovým mixérem dohladka. Dochutíme další solí a pepřem, můžeme také přidat trochu balsamica.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte