Polévka z pečené dýně a černé čočky

Jídelní plán

Polévka z pečené dýně a černé čočky

Rychlá, dobrá podzimní polévka:)

Postup přípravy

  1. Nejprve nakrájejte zeleninu - dýni na kostky, cibuli a zázvor najemno.

    V rozpáleném oleji osmahněte cibuli s trochou soli, zázvorem a několika špetkami čerstvě mletého pepře, dokud cibule nezměkne a nezezlátne - to zabere 5 až 8 minut.

    Přidejte na kostičky pokrájenou dýni a restujte, dokud nezačne měknout, cca 10 minut. Přimíchejte bylinky a utřený česnek, zalijte vývarem a vařte doměkka dalších zhruba 20 až 30 minut.

    Mezitím si uvařte čočku. NA o,25 hrnku budete potřebovat necelý hrnek vody.

    Ve středním hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte čočku, sůl a pomalu vařte zakryté cca 20 minut, nebo dokud nebude „al dente“, ale uvařená. Sceďte. Uvařenou čočku můžete libovolně dochutit nebo přidat do polévky "jen tak".

    Nechte polévku mírně vychladnout, přidejte citronovou šťávu a poté ji rozmixujte dohladka. Pokud je příliš hustá, přidejte další šálek vývaru nebo zjemněte smetanou. Dochuťte dle potřeby, vložte čočku a podávejte posypané petrželkou. Pro zvýraznění chuti můžete přidat do hotové polévky trochu chilli nebo další citronové šťávy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte