POHANKOVÁ KAŠE S CUKETOU A JAHODAMI

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

POHANKOVÁ KAŠE S CUKETOU A JAHODAMI

Cuketa kaši krásně zjemní !

Postup přípravy

  1. Večer předem namočíme 80g pohanky, ráno ji propláchneme, zalijeme vodou, tak aby jí bylo cca 1cm nad pohanku, přidáme k ní 200g cukety pokrájené na kousky, lžíci chia semínek a špetku soli. Přivedeme k varu a necháme 7minut dojít, přidáme dvě lžíce lněného oleje a poté dohladka rozmixujeme.

  2. Dále si připravíme „slunečnicovou šlehačku“ 50g slunečnicového semínka, které jsme si večer předem také namočili, propláchneme, přidáme k němu cca 50ml vody, malou špetku soli, trošku jahod a také dohladka rozmixujeme. Kaši nalijeme do misky, navrch dáme šlehačku a dozdobíme jahodami. Uvedené množství je na jednu větší porci.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte