Pletýnky - LC

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Pletýnky - LC

Výborné nízkosacharidové (low carb) pečivo...někdy prostě nosič na pomazánku k snídani či večeři přijde k chuti...jen občas!

Tyto krásné platýnky upekla Dana Ščerbová - děkujeme:)

Postup přípravy

  1. Asi 100g strouhané goudy, 1 nastrouhaná mozzarella (v nálevu), ricota nechat rozpustit, vmíchat půl hrnku mandlové mouky, 3 lžíce lupinové mouky, lžíci psyllia, 2 lžíce lněné mouky, kmín, sůl, půl balíčku sušeného droždí, lžičku prášku do pečiva, nakonec 2 vejce.

  2. Vymíchat v hladké těsto a nechat odpočinout, asi 10-15 minut, těsto jsem rozdělila na 12 dílků, podsypala bramborovou vlákninou a vyválela válečky, zapletla, vyšly mi 4 pletýnky, potřela žloutkem a posypala kmínem a hrubozrnou solí, pekla jsem na 160 asi 30 min a pak na 180 do zlatova ☺

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte