Pečený králík

Michaela Rau

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Pečený králík

U nás doma se králík nikdy moc nedělal, nebylo kde ho brát, mívali jsme ho jenom občas, když jsme zajeli ke strejdovi z maminčiny strany - a pak jsme to měli i s ukázkou, jak králíka zabít a stáhnout. A tak když se mi v dnešní době králík dostane do rukou, jsem naopak moc ráda a pochutnám si na něm. Tenhle recept velmi jednoduchý, ale překvapivě chuťově geniální. Dát si ho můžete jako my - se špenátem nebo si udělat zelí.

Postup přípravy

  1. Králíka z obou stran osolte, posypejte kmínem, obložte cibulí a slaninou pokrájenou na kostičky

  2. Mírně podlijte a dejte péct na 150 stupňů na 2,5 hodiny

  3. Po hodině pečení obraťte vrchní stranou dolů, znovu dejte péct a opět za hodinu otočte

  4. Dle potřeby podlévejte

  5. Na poslední půlhodinu otočte králíka vrchní stranou nahoru a dopečte

  6. Podávejte se špenátem či zelím, knedlíky můžete zvolit bramborové nebo houskové

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte