
- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
vepřová pečeně bez kosti
|
200 g |
cibule červená
|
1 kus |
cibule
|
1 kus |
mrkev
|
3 kusy |
jablka
|
1 kus |
česnek
|
2 stroužky |
olivový olej
|
3 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
kořenicí směs citronový pepř
|
1 g |
Postup přípravy
-
Maso očistěte a naklepejte. Dno pekáčku vymažte lžící olivového oleje a dejte do něj maso. To osolte a opepřete. Dále přidejte na půlkolečka nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na kolečka, česnek na plátky a jablko na kousky. Pokapejte zbytkem oleje a dejte péct do trouby do změknutí masa a zeleniny.
Makronutrienty
36%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 529 kJ | 2 271 kJ |
Kalorická hodnota | 126 kcal | 543 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,76 g
2,87 g |
33,3 g
12,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,776 SVJ | 3,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,09 g
2,31 g |
39 g
9,91 g |
Bílkoviny | 4,63 g | 19,9 g |
Sůl | 0,249 g | 1,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů