![Pečené vepřové plátky se zeleninou](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/7777/3QWPQJC8NF/recipes.view.hero/IMG_20220104_114418600.jpg)
- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
1 kus |
1 kus |
2 stroužky |
2 stroužky |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
Postup přípravy
-
Maso očistěte a naklepejte. Dno pekáčku vymažte lžící olivového oleje a dejte do něj maso. To osolte a opepřete. Dále přidejte na půlkolečka nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na kolečka, česnek na plátky a jablko na kousky. Pokapejte zbytkem oleje a dejte péct do trouby do změknutí masa a zeleniny.
Makronutrienty
35%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 490 kJ | 2 098 kJ |
Kalorická hodnota | 117 kcal | 501 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,93 g
2,5 g |
29,7 g
10,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,693 SVJ | 2,97 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,41 g
2,21 g |
36 g
9,46 g |
Bílkoviny | 4,5 g | 19,2 g |
Sůl | 0,25 g | 1,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů