![Omeletka - LC](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/6565/8SJS6KYR9J/recipes.view.hero/138549015_10208399645344650_220188231569449780_o.jpg)
Skvělý nízkosacharidový oběd - sytý, chutný, zdravý a rychlý...
Od Malvíny Hudyové, děkujeme :)
- 10m
- 1 kus
- jednoduché
Potřebné suroviny
Omeleta | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
50 g |
50 g |
30 g |
30 g |
10 kusů |
10 kusů |
3 g |
3 g |
2 snítky |
2 snítky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Vejce rošlehat,osolit,opepřit, nalít na pánev, nechat trochu zatáhnout. Posypat olivama, sušenými rajčaty, čerstvou bazalkou. Omeletu otočime.... na půlku omelety přidat plátkový sýr, ale můžete i mozzarelu v nálevu, kterou nakrájíte na plátky, přidáte plátky šunky nebo třeba slaniny. Přeložíte omeletu na půlku, nechate sýr roztéct. Pomoc si můžete pokličkou????
Makronutrienty
7%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 716 kJ | 2 076 kJ |
Kalorická hodnota | 171 kcal | 496 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,82 g
0,699 g |
5,26 g
2,03 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,182 SVJ | 0,526 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,1 g
5,45 g |
35,1 g
15,8 g |
Bílkoviny | 13,5 g | 39,2 g |
Sůl | 1,61 g | 4,68 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů