Máte rádi chlebíčky s vlašákem? Ano? Tak zkuste i tuto odlehčenou verzi bez majonézy ze samých dobrých sezónních surovin.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
Cottage sýr
|
150 g |
brambory vařené ve slupce
|
50 g |
cibulka jarní, sečka
|
1 kus |
hrášek čerstvý, luskový
|
35 g |
kedlubna
|
50 g |
nakládané kyselé okurky
|
50 g |
šunka
|
40 g |
hořčice dijonská
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Cottage dáme do misky. Brambory a šunku nakrájíme na kousky, kedlubnu a okurek pokrájíme na malé kostičky a jarní cibulku nakrájíme na drobno. Vše - i s hráškem (můžeme použít také sterilovaný) - přisypeme ke cottage. Přidáme lžičku hořčice, osolíme a opepříme dle chuti. Vše dobře promícháme.
-
Salát necháme vychladit a poté navrstvíme na zvolené pečivo. Dobrou chuť.
Makronutrienty
40%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 312 kJ | 633 kJ |
Kalorická hodnota | 74,5 kcal | 151 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,51 g
1,91 g |
13,2 g
3,88 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,651 SVJ | 1,32 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,28 g
7,58 g |
4,64 g
15,4 g |
Bílkoviny | 7,5 g | 15,2 g |
Sůl | 1,22 g | 2,48 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů