- 20m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
hlávkové bílé zelí
|
500 g |
mrkev
|
100 g |
cibule
|
1 kus |
zakysaná smetana
|
2 lžíce |
bílý jogurt
|
2 lžíce |
kmín drcený
|
0,5 lžičky |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
cukr moučka
|
1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Zelí, mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na nudličky.
Přidáme sůl, pepř, kmín a cukr a důkladně promícháme, aby zelí pustilo šťávu.
Přidáme citronovou šťávu, jogurt a zakysanou smetanu a opět promícháme.
Ideální je nechat odležet v chladu alespoň 2 hodiny.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Zelí, mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na nudličky.
Přidáme sůl, pepř, kmín a cukr a důkladně promícháme, aby zelí pustilo šťávu.
Přidáme citronovou šťávu, jogurt a zakysanou smetanu a opět promícháme.
Ideální je nechat odležet v chladu alespoň 2 hodiny.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
Makronutrienty
62%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 219 kJ | 444 kJ |
Kalorická hodnota | 52,3 kcal | 106 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,11 g
2,02 g |
14,4 g
4,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,711 SVJ | 1,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,53 g
0,674 g |
5,12 g
1,37 g |
Bílkoviny | 1,74 g | 3,53 g |
Sůl | 0,795 g | 1,61 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů