Mrkvové muffiny s tofu krémem

Teri Zdravá výživa

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Mrkvové muffiny s tofu krémem

Postup přípravy

  1. V jedné míse smíchejte sypké ingredience: mouku, kypřicí prášek, sůl, skořici, rozinky, mandle a v druhé mokré: rostlinné mléko, olej, rum, sirup, mrkev. Promíchejte. Do mísy s tekutou směsí přesypte tu sypkou směs a řádně promíchejte. V případě potřeby, je-li těsto moc husté, přidejte mléko. Rozdělte do formiček na muffiny a pečte na 180°C asi 25 minut. Kontrolujte špejli.

  2. Mezi tím si připravte tofu krém. Bile tofu opláchněte a rozdrolte do misy. Přidejte šťávu a kůru z poloviny bio citronu a datlový sirup. Mixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte trochu rostlinného mléka nebo vody a ještě mixujte, dokud nedocilite krému hladké husté konzistence. Popřípadě ještě dochuťte dle svých chutí. Naplňte zdobičku a tofu krémem ozdobte muffiny.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte