Maková nízkosacharidová kaše

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Maková nízkosacharidová kaše

Rádi snídate nebo jste snídáváli obilnou kaši a hledáte její nízkosacharidou variantu? Nabízím vám jeden snadný a rychlý recept z mandlové mouky, mletého máku a kokosového mléka.

Postup přípravy

  1. V malém kastrůlku důkladně rozmíchejte kokosové mléko (bez aditiv) s neodtučněnou mandlovou moukou, mletým mákem a lněným semínkem (oboje namelte čerstvě nebo po namletí uchovávejte v mrazničce) a vše krátce povařte do zhoustnutí. Kaši podávejte teplou a dle chuti posypanou drobným bobulovitým ovocem (nemusí to být jen maliny) a případně i mletou skořicí, nejlépe cejlonskou.

    V malém kastrůlku důkladně rozmíchejte kokosové mléko (bez aditiv) s neodtučněnou mandlovou moukou, mletým mákem a lněným semínkem (oboje namelte čerstvě nebo po namletí uchovávejte v mrazničce) a vše krátce povařte do zhoustnutí. Kaši podávejte teplou a dle chuti posypanou drobným bobulovitým ovocem (nemusí to být jen maliny) a případně i mletou skořicí, nejlépe cejlonskou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte