Líná vepřová pečeně na smetaně alias dýňová svíčková

Hela De

Líná vepřová pečeně na smetaně alias dýňová svíčková

Výborné, luxusní jídlo, maximálně nenáročné na přípravu. Na svátečním stole se jenom blýskne:) Nejlépe se s ní můžete malinko pomazlit už den dopředu a upéct ji hezky polehoučku a pomaloučku přes noc. Tak to máme nejraději.

Postup přípravy

  1. Krkovici očistěte od blan a šlach. Posolte ji, opepřete a svažte provázkem do hezkého válečku. Na dvou lžících sádla potom maso ze všech stran opečte.

  2. Petržel a celer oškrábejte. Dýni vydlabejte a cibuli oloupejte. Nakrájejete na kousky, nemusí být příliš malé. Na pánvičce rozškvařte kousek domácího voňavého špeku a zeleninu na něm osmahněte. Jakmile je zeleninka připravená, zastříkněte ji octem a nechte ho odpařit. Pak přidejte hořčici a znovu zasmahněte. Veškerou zeleninu potom přidejte pod připravenou krkovičku. Standartně se s dobrým základem musíte mazlit docela dlouho – tady za vás práci obstará trouba.

    Podlijte několika lžícemi vývaru nebo vody. Přidejte koření pod svíčkovou – nové koření, bobkový list…. Zavřete v pekáčku do trouby a nechte přes noc péct na 90°C. Nebojte se a krkovičku nerušte:) Ráno vás vzbudí nehorázně provoněný byt, zkaramelizovaná zelenina a měkounká a šťavnatá krkovice...

  3. Krkovici rozkrájejte na kousky a připravte bokem. Ze zeleniny vyberte kousky koření, přilejte horký vývar a zeleninu rozšlehejte tyčovým mixérem do hladka. Dochutit můžete solí, pepřem, lžičkou erythriolu, xylitolu nebo v klasické kuchyni i trochou cukru. Provařte, zjemněte našlehanou smetanou a můžete servírovat.

  4. Na low-carbu není nutné plakat nad sladkými brusinkami – sladce pikantní semínka ze zralého granátového jablka je víc než jen důstojně nahradí:)

  5. Pokud si chcete jídlo zamrazit, smetanu nepřidávejte - až v den D :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte