Lehké lení lowcarb jídlo.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Lilek | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 stroužek |
1 stroužek |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Lilek nakrájím na plátky cca 5 mm silné, osolím z obou stran a nechám 30 minut vypotit, pak ho osuším. Na každý plátek dám slaninu, potřu paloučkem, který jsem smíchala s pažitkou, solí a pepřem a pokladu lístky špenátu.
Zaroluji a vyskládám do zapékací misky(kokotky),potřu olejem smíchaným s kořením,peču v hf 20minut na 180°C.
Makronutrienty
8%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 985 kJ | 1 668 kJ |
Kalorická hodnota | 235 kcal | 399 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,48 g
1,52 g |
4,19 g
2,58 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,248 SVJ | 0,419 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,6 g
8,75 g |
38,2 g
14,8 g |
Bílkoviny | 7 g | 11,9 g |
Sůl | 1,36 g | 2,3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů