
Recept na plněná rajčata je rychlý a opět variabilní. My jsme použili naložené masíčko co zbylo z grilování a výborná večeře byla na světe:-)
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Masová směs | |
---|---|
rajče
|
6 kusů |
vepřové maso
|
100 g |
cibule
|
1 kus |
sůl
|
2 mg |
rajský protlak
|
2 lžíce |
petrželka, petrželová nať
|
1 lžíce |
pepř černý
|
2 mg |
oregano, dobromysl sušená
|
1 mg |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená
|
100 g |
smetana na vaření
|
100 ml |
sýr parmazánového typu
|
80 g |
kokosový olej
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Maso si připravíme na cibuli, okořeníme dle chuti, přidáme rajčatový protlak zpěněný na cibulce a koření, podusíme a nakonec zalijeme smetanou.
-
Rajčata vydlabeme, posypeme parmazánem, naplníme směsí, a dáme zapéct do trouby.
Makronutrienty
24%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 466 kJ | 1 516 kJ |
Kalorická hodnota | 111 kcal | 362 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,44 g
1,59 g |
14,4 g
5,18 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,44 SVJ | 1,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,33 g
5,04 g |
27,1 g
16,4 g |
Bílkoviny | 5,54 g | 18 g |
Sůl | 0,159 g | 0,517 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů