Lasagne jsou vyhledávanou italskou pochoutkou i u nás - v low carb verzi jsou lehčí a zdravější.
www.instagram.com/anetschneiderova/
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Náplň | |
|---|---|
|
500 g |
500 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
4 stroužky |
4 stroužky |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
200 g |
200 g |
|
300 g |
300 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 špetka |
1 špetka |
| Ještě | |
|
cca 15 listů 1 hlávka |
1 hlávka |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na sádle si orestujete cibuli a česnek, přidáte maso a koření a necháte zatáhnout. Poté přidáte rajčatový protlak + vodu a povaříte.
-
Zelí si umyjete a odlupujete listy, které dáte vařit do osolené vody cca na 10 minut. Poté vyndáte a odříznete tvrdou část.
-
Ricottu si smícháte se sušenými bylinkami. Mozzarellu si nastrouháte. Poté na dno pekáče dáte maličko omáčky a vrstvíte listy - masová směs - ricotta. Mě to vyšlo na 3 vrstvy. Na závěr na listy dáte mozzarellu a pečete v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut. ❤️
Makronutrienty
34%
34%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 376 kJ | 3 015 kJ |
| Kalorická hodnota | 89,8 kcal | 721 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,56 g
0,362 g |
44,6 g
2,9 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,556 SVJ | 4,46 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,44 g
2,48 g |
43,6 g
19,9 g |
| Bílkoviny | 5,58 g | 44,7 g |
| Sůl | 0,32 g | 2,57 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













