
Oblíbené jídlo v lowcarb úpravě.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mozzarella
|
0,5 kusu |
vajíčka
|
1 kus |
mouka z kešu ořechů
|
1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
1 špetka |
sůl
|
1 špetka |
sádlo
na osmažení
|
1 lžíce |
Navrch | |
rajský protlak
|
1 lžíce |
voda vlažná
|
1 lžička |
česnek stroužky
|
2 kusy |
sůl
|
1 špetka |
sýr gouda
|
30 g |
Postup přípravy
-
Vše umixuji a nechám 10minut odpočinout.
Pak na sádle opeču. V hrnku si rozmíchám lžíci protlaku s lžičkou vody, rozetřeným česnekem se solí, potřu a posypu goudou.
Makronutrienty
12%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 184 kJ | 2 048 kJ |
Kalorická hodnota | 283 kcal | 489 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,32 g
1,18 g |
9,2 g
2,05 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,532 SVJ | 0,92 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,8 g
10,3 g |
37,7 g
17,9 g |
Bílkoviny | 16,2 g | 28 g |
Sůl | 1,98 g | 3,42 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů