- 3h:30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
cibule
|
1 kus |
mrkev
|
1 kus |
celer řapíkatý
|
1 stonek |
brambory konzumní pozdní
|
2 kusy |
květák
|
0,5 kusu |
sůl
|
1 lžička |
Polévka univerzální bylinkový a kořenící přípravek
|
4 lžičky |
kořenicí směs kari, jemné
|
1 lžička |
česnek medvědí sušený
|
10 g |
Na zahuštění | |
otruby ovesné mleté
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Na trošce přepuštěného másla necháme zesklovatět 1 cibuli.Přidáme pokrájenou mrkev,1 stonek řapíkatého celeru,2 menší brambory a půlku květáku rozebraného na růžičky.Chvíli společně opékáme,osolíme,1 lžíci podravky,1 malou lžičku kari a trošku sušeného medvědího česneku.
-
Promícháme,přendáme do PH,zalijeme vodou a necháme na stupeň High asi 3 h.Zahustíme 2 lžícemi ovesných otrub a necháme ještě půl h.
Makronutrienty
74%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 267 kJ | 575 kJ |
Kalorická hodnota | 63,9 kcal | 137 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,6 g
2,04 g |
25 g
4,39 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,16 SVJ | 2,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,81 g
1,01 g |
3,9 g
2,16 g |
Bílkoviny | 2,19 g | 4,71 g |
Sůl | 1,14 g | 2,45 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů