Polévka je velmi rychlá a chuťově zajímavá.
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
ovesné vločky jemné
|
1 lžíce |
pohanka
|
1 lžička |
jáhly, proso
|
1 lžička |
čočka červená
|
1 lžička |
mandle lupínky
|
1 lžička |
vajíčka
|
2 kusy |
vývar zeleninový domácí
|
500 ml |
petrželka, petrželová nať
|
1 hrst |
mléko nízkotučné, odstředěné
|
100 ml |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Vývar přivedeme k varu, přidáme ovesné vločky a po cca 2 minutách varu přidáme pohanku, jáhly a čočku a mléko.
Opět přivedeme k varu, do polévky opatrně rozklepneme 2 vejce, která vaříme tak, aby žloutek zůstal polotekutý, cca 2 – 3 minuty.
Těsně před koncem varu přidáme bylinky a mandle, případně dosolíme
Makronutrienty
42%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 172 kJ | 642 kJ |
Kalorická hodnota | 41 kcal | 154 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,42 g
1,13 g |
12,8 g
4,24 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,342 SVJ | 1,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,7 g
0,55 g |
6,38 g
2,06 g |
Bílkoviny | 2,98 g | 11,2 g |
Sůl | 0,708 g | 2,65 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů