
- 15m
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
cuketa
|
1 kus |
dýně
|
0,5 kusu |
cibulka jarní, sečka
|
1 kus |
petrželka, petrželová nať
|
1 hrst |
sůl
|
1 lžička |
hraška na zahušťování
|
1 lžíce |
vývar zeleninový domácí
|
800 ml |
Postup přípravy
-
Dýni očistíme, nakrájíme na měsíčky, cuketu nakrájíme na nudličky, cibulku na kolečka.
-
Zalijeme vývarem a vaříme 5 minut, zahustíme Hraškou rozmíchanou v trošce studené vody, solíme a povaříme. Nakonec do polévky vložíme nakrájenou petrželovou nať.
-
Místo Hrašky můžeme použít na zahuštění hladkou mouku, ale s Hraškou polévka chutná víc po zelenině a je lehčí.
Makronutrienty
76%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 95,4 kJ | 344 kJ |
Kalorická hodnota | 22,8 kcal | 82,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,38 g
0,939 g |
15,8 g
3,39 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,438 SVJ | 1,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,2 g
0,034 g |
0,722 g
0,122 g |
Bílkoviny | 1,21 g | 4,37 g |
Sůl | 0,676 g | 2,44 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů