Famózní bramborová koprovka

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Famózní bramborová koprovka

Milujete koprovku jako my? Tak s touhle budete jako ve snu. Není v ní ani troška mouky a jen minimum tuku, takže ji může každý.

Postup přípravy

  1. Na másle zpěníme cibulku, přisypeme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vodou. Osolíme a přisypeme půl lžičky hořčičných semínek. Necháme vařit, až budou brambory měkké.

  2. Potom si dáme bokem 2 lžičky uvařených brambor a zbytek rozmixujeme ponorným mixerem. Přidáme cottage nebo lučinu a zamixujeme do polévky.

    Potom si dáme bokem 2 lžičky uvařených brambor a zbytek rozmixujeme ponorným mixerem. Přidáme cottage nebo lučinu a zamixujeme do polévky.
  3. Nakonec přimícháme na jemno pokrájený kopr, dle chuti ještě dosolíme a přimícháme ocet a cukr. Vrátíme do polévky odložené brambory, mírně prohřejeme a můžeme podávat. Pokud by byla polévka hodně hustá, přidejte trochu mléka.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte