Kuřecí stehno s pečenou zeleninou

Adéla Kábelová

Kuřecí stehno s pečenou zeleninou

Kuře jsem upekla v celku den předem. Zbylé části jsem použila na další recepty. Toto jídlo vám na přípravu zabere minimum času. Kuřecí stehno jsem dala "ohřát" do trouby a spolu s ním jsem tam rovnou vložila una upečení i směs zeleniny.

Postup přípravy

  1. Kuře jsem pekla v celku a na recept použila pouze stehno. Celé kuře pořádně osolím a opepřím, dám do pekáčku s máslem a trochou vody. Peču na 190 °C přibližně 1 hodinu. Pravidelně podlévám výpekem. Po uplnytí této doby přidám lístky tymiánu a citronovou šťávu. Peču dalších zhruba 30 minut, dokud není kuře krásně zlatohnědé.

    Tento recept jsem vařila následkující den. Kuřecí stehno jsem tedy dala na plech s pečícím papírem. Vedle něj jsem dala směs zeleniny k upečení (na kostičky jsem nakrájela dýni, cuketu, rajče, patizon a cibulku. Přidala jsem olivový olej, sůl, pepř a sušenou bazalku a pořádně promíchala). Plech s kuřecím stehnem a směsí zeleniny jsem dala na 30 minut do trouby rozehřáté na 175 °C.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte