Kuřecí prso, omáčka z pečené zeleniny a celerové hranolky

Lenny73

Kuřecí prso, omáčka z pečené zeleniny a celerové hranolky

Další letní lowcarb jídlo, plné sezónní zeleniny.

Krásný den, budu ráda za sledování a sdílení:

https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=NGExMmI2YTkyZg==

Postup přípravy

  1. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle dozlatova.

  2. K opečenému masu prohodíme osolenou a opepřenou zeleninu, přidáme bylinky a pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.

    Poté maso vyjmeme a zeleninu i se vzniklou šťávou rozmixujeme. Přelijeme do hrnce, buď zředíme či zredukujeme na požadovanou hustotu. Zjemníme kokosovým mlékem, v případě potřeby dosolíme a dopepříme.

  3. Celer oloupeme, nakrájíme, pokapeme olejem, osolíme a promícháme. Pečeme 30 minut na 180 stupňů ( druhém pekáči vedle masa), pak ještě pár minut pod grilem dozlatova.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte