Ako lowcarb príloha slúži brokolica a karfiol:).
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Příloha | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Maso | |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
kořenicí směs na gyros a kebab 1 lžička |
1 lžička |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Karfiol a brokolicu si dám na 10 minút pariť, potom už len posolím a polejem olivovým olejom.
-
Mäsko s kuracích pŕs si nakrájam na kocky, a opražím na bravčovej masti, pridám gyros korenie, dubáky orestujem a potom zalievam kvalitným hovädzím vyvarom, ku koncu pridám tavený syr, muškátový oriešok a postrúhaný strúčik cesnaku, nechám ešte zredukovat a hotovo.
Makronutrienty
30%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 267 kJ | 2 234 kJ |
Kalorická hodnota | 63,8 kcal | 534 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,88 g
1,2 g |
32,5 g
10 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,388 SVJ | 3,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,94 g
0,877 g |
24,6 g
7,33 g |
Bílkoviny | 6,01 g | 50,2 g |
Sůl | 0,49 g | 4,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů